realizowało 59 uczniów z klas II oraz 1 uczennica z klasy 3g .
Realizując projekt edukacyjny na powyższy temat, uczniowie zdobywali wiedzę i umiejętności związane z przedmiotem projektu. Zapoznali się z tematyką związaną z promocją zdrowego stylu życia m. in. zasadami zdrowego odżywiania, rolą witamin w życiu człowieka, skutkami niewłaściwego odżywiania się, zjawiskiem depresji oraz skutkami zażywania dopalaczy i palenia papierosów. Indywidualnie lub w zespołach wykonali szereg prac pisemnych, plastycznych, multimedialnych, tworząc np. artykuły, recenzję ze spotkań, gazetki ścienne, prezentacje multimedialne, plakaty. Przygotowali 4 akcję promujące zdrowe odżywianie „Dzień jabłka”, „Zdrowe drugie śniadanie”, „Szklana mleka” , „Owoce w szkole” , które przeprowadzili wśród uczniów naszego gimnazjum. Uczniowie włączyli się w akcję „Pomóżmy zwierzętom przetrwać zimę” zbierali artykuły dla zwierząt, które przekazali Towarzystwu Opieki nad Zwierzętami w Kołobrzegu. Także wsparli Polski Czerwony Krzyż w akcji „Wielkanoc z PCK” zbierając artykuły spożywcze dla najbardziej potrzebujących rodzin. Uczniowie z klasy IIa uczestniczyli w szkoleniu z pierwszej pomocy zorganizowanych przez Zarząd rejonowy PCK w Kołobrzegu . Uczniowie w ramach podsumowania projektu przygotowali zdrowe –dietetyczne ciastka, którymi poczęstowali grono pedagogiczne oraz uczestniczyli w zajęciach „Zumby” , w których mogli wykazać się swoją sprawnością ruchową .
Gro uczniów w sposób odpowiedzialny i zdyscyplinowany wywiązali się z każdego powierzonego im zadania. W swoich działaniach wykazali się także dużą kreatywnością i wielkim zaangażowaniem.
Projekt motywował do samodzielnej pracy, rozwijania pracy w zespole kilkuosobowym i klasowym. Kształtował świadomość młodych ludzi, zwracał uwagę konieczność prawidłowego odżywiania się oraz promocję zdrowego i aktywnego stylu życia.